Zoeken

Nieuwsberichten

Kennissessie over Power Quality op 21 mei in Harderwijk

9 april 2024

Power Quality, een steeds belangrijker wordend onderwerp.

Een kennissessie, gegeven door Harry Rink van Dutch Power Quality Research waar naast een presentatie vragen kunnen worden gesteld over Power Quality en de zin van PQ-metingen.

Er is veel onbekendheid wat netvervuiling (en dus blindstroom) betekent voor de installatie, maar ook in de zin van veiligheid voor de gebruikers van de panden.

Niet alleen in situaties waar problemen zijn die je niet anders in kaart kunt brengen dan met een Power Quality Analyzer. (Spanningzoeker/Multimeter/Installatietester/PQ-Analyzer).

Maar ook het feit dat de gezondheid van de netspanning immers niet uitsluitend bepaald wordt door de eigen verbruikers; soms komt een dusdanig misvormde netspanning binnen (nog nipt binnen de netcode) dat het bijzonder is dat er niet meer onregelmatigheden ervaren worden.

Ook de bewustwording van de belasting van de installatie; is er nog ruimte of wordt er over grenzen gegaan.

Blindstroom/blindvermogen komt onder de aandacht vanwege de enorme onbekendheid van dit fenomeen.

Een relatie met SCIOS scope 8, 10 en 12, Power Quality metingen zouden ook heel waardevol zijn als uitbreiding op de inspectie. Het kostenaspect zal daar voorlopig geen ruimte voor hebben, maar de meerwaarde van de analyse is buiten kijf.

De mogelijkheden van permanente meting, inclusief alle monitoring en hosting op afstand komt onder de aandacht. Ook vanwege mogelijkheden om in te springen op dynamische contracten, waarbij je geld kunt verdienen met de wisselende prijzen van de elektrische energie. Daarbij vooral slim gebruik makend van eigen opwekking en eventueel ook opslag.

Kortom velen aspecten komen aan bod.

Aanmelden:

Mis deze kans niet om je kennis te verdiepen over Power Quality. Reserveer je plek vandaag nog en zorg dat je deel uitmaakt van een avond vol met leerzame inzichten en praktische tips.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op 21 mei a.s. in Harderwijk voor een informatief en interactief seminar!

Meld je nu aan voor 16 mei 2024 via het online formulier en zet de eerste stap naar het verdiepen van je kennis over Power Quality en de zin van PQ-metingen.

Datum, tijd en locatie

Datum : dinsdag 21 mei 2024

Tijd      : 19.00u – 21.00u

Waar   : Bouw- & Infrapark, Ceintuurbaan 2, Gebouw 60, 3847 LG Harderwijk

Uiteraard sluiten we af met een netwerkborrel om nog even na te praten.

Kosten

•    Deelname seminar voor iKeur leden: kosteloos

•    Deelname seminar voor niet-leden: € 50,00 excl. btw

 

 

Gebruik het inschrijfformulier hieronder om je aan te melden.

 

Kennissessie 21 mei 2024 in Harderwijk >

Naam
Adres

 

 


Terug